TESTAMENTE:

Der kan være mange grunde til, at der opstår et behov for et testamente. Det bliver bliver ofte aktuelt i forbindelse med et boligkøb, at overveje muligheden for oprettelsen af et testamente. Særligt aktuelt er det for ugifte samlevende, fordi ugifte samlevende ikke arver efter hinanden. Hvis en af parterne dør, vil det således være den afdødes eventuelle børn eller forældre der vil arve halvdelen af ejendommen - hvilket ofte ikke det man ønsker. Ved oprettelsen af et testamente kan man sikre, at den længstlevende arver ejendommen. Vivolex Advokatfirma kan hjælpe dig med, at udarbejde et testamente der sikre del fordeling af arven som du ønsker.

ÆGTEPAGT:

Hvis der ikke oprettes en ægtepagt, vil der opstå formuefællesskab når der indgås ægteskab. Dette betyder, at den samlede formue skal deles lige mellem parterne ved skilsmisse. Særligt hvis der er meget stor forskel på parternes formue eller hvis den ene part ejer en virksomhed, kan det blive relevant, at oprette en ægtepagt. Mulighederne for udformningen af en ægtepagt er mange og du er velkommen til, at kontakte os for en uformel drøftelse.

RENTEFRIT FAMILIELÅN:

​Hvis du skal låne penge af et familiemedlem, så kan det med fordel ske ved et rentefrit familielån. På den måde kan du overføre ubegrænsede midler til lånemodtageren, uden der skal betales SKAT eller gaveafgift. Der gælder nogle særlige krav til udformningen af et rentefrit familie lån og det er derfor en god idé,  at få professionel hjælp til det. 

SAMEJEKONTRAKT (ugifte samlevende):

I forbindelse med et boligkøb investerer den enepart ofte mere end den anden. Derfor bør man overveje, at oprette en samejekontrakt. Herved kan man sikre, at den person som har investeret mest, får sine penge igen ved salg og resten af overskuddet deles. 

 

Hvis man ikke opretter en samejekontrakt er udgangspunktet, at parterne deler hele overskuddet ved et senere salg. Endvidere kan man i en samejekontrakt aftale vilkårene og processen for et evt. salg i forbindelse med samlivsophævelse.

 

DØDSBOBEHANDLING (privatskiftede boer):
Vivolex Advokatfirma kan hjælpe dig med behandlingen af et privat skiftet dødsbo. Vi klarer alle opgaver forbundet med dødsboets afvikling for arvingerne. Herunder anmodning til Skifteretten om boets udlevering, udarbejdelse af åbningsstatus, indrykning af proklama, afsluttende boopgørlese og evt. indberetning til SKAT. Vores store erfaring med køb og salg af fast ejendom gør, at vi også nemt og hurtigt kan hjælpe med salg af et dødsbos ejendom eller evt. arvingernes overtagelse af ejedommen.

Udfyld skemaet nedenfor, og bliv kontaktet for en gratis og uforpligtende samtale.

FAMILIE & ARVERET

BLIV KONTAKTET AF EN ADVOKAT

Tak for din e-mail. Du bliver kontaktet af en advokat hurtigst muligt.